Naujienos

Kaip išsirinkti kokybišką mėsą

Kaip išsirinkti kokybišką mėsą?

Kaip išsirinkti tinkamą mėsą?

Prieš pirkdami atidžiai apžiūrėkite mėsą. Rinkitės geriau nefasuotą produktą. Imkite tą gabalą, kuris atrodo ir kvepia šviežiausiai, o jei mėsa kvapia keistai, nerizikuokite. Mėsą vertinkite pagal išvaizdą, spalvą ir kvapą. Nepirkite sausos, suskilinėjusios, riebios ir labai šlapios mėsos. 

Kiauliena. Kokybiška kiauliena būna rausvos spalvos, mėsa šiek tiek drėgna, bet ne šlapia. Mėsoje riebalai turi būti baltos spalvos, oda sausa, bet ne slidi ar gleivėta.

Jautiena. Kokybiška jautiena yra daug tamsesnė nei kiauliena – tamsiai raudonos spalvos. Jautienos riebalų spalva yra gelsvesnė, ne baltos spalvos.

Malta mėsa. Jeigu perkate maltą mėsą, geriau rinkitės jautieną. Mėsos spalvą turėtų būti raudona, be kitų atspalvių. Norint geriausios kokybės faršo, kurį perkakate prekybos centre, įsigyti galėsite paprašę jums matant sumalti mėsos gabaliuką.

Kokia mėsa yra kokybiška?

Kokybę rodo gaminio rūšis. Pagal mėsos gaminių kokybę, mėsos gaminiai yra skirstomi į aukščiausią, pirmąją ir antrąją rūšis. Aukščiausios rūšies gaminiai gaminami tik iš mėsos žaliavos, nenaudojant augalinės ar gyvūninės kilmės mėsos pakaitalų. Pirmosios rūšies gaminiuose mėsos pakaitalų, sojos miltų, užpildų ir krakmolo naudojimas yra apribotas. Antrosios rūšies mėsos gaminiuose krakmolo ir užpildų kiekis neribojamas, bet jų kiekis nurodomas prekės etiketėje.

Verta žinoti

♦ Nuplauta mėsa turi būti gerai nusausinta.

♦ Kepama orkaitėje mėsa kietėja. Norint, kad ji būtų minkšta, prieš kepant, apšlakstykite ją romu ar konjaku. Alkoholis kepant išgaruos, o mėsa bus sultinga.

♦ Jei kepant šoninę, norite jos traškios, tai prieš kepant galima pamirkyti piene arba apvolioti miltuose.

♦ Norint sultingo mėsos faršo galima į jį įpilti šiek tiek vandens.

♦ Norint iškepti sultingus kotletus į faršą galima dėti majonezo, tarkuotų bulvių arba grietinės, o į vidų gabalėlį sviesto.

♦ Nuplauta mėsa greičiau genda.

♦ Šaldytą mėsą geriau atšilti po šaltu vandeniu, ne po karštu.

♦ Norint pikantikško mėsos skonio galima marinatui naudoti garstyčias.

♦ Persūdžius kumpį, galite jį mirkyti šaltame vandenyje, jį nuolat keisti o kvapui šalinti naudoti duoną dedant kartu į vandenį.

♦ Perpjauta mėsa ar dešra ilgiau nesudžius, jei aptepimui naudosite riebalus.

Kaip išsirinkti kokybišką mėsą geriaisiai parekomenduos Jums ne kas kitas, kaip Jūsų mėsininkas.