Rodoma 1–12 iš 14

Jautienos išpjova

Jautienos išpjova – pati vertingiausia jaučio dalis. Tai minkščiausias jautienos raumuo. Jautienos išpjovos kepsniai bus minkšti ir sultingi.

Jautienos kauliukai

Jautienos kauliukai yra idealus pasirinkimas troškiniui, sriubai ar šiupiniui. Jautiena – išskirtinio skonio mėsa, kurioje gausu vitaminų ir naudingų medžiagų, tačiau jos mes valgome gerokai per mažai.

Jautienos kryžmė

Jautienos kryžmė savo savybėmis panaši į kumpį, esminis skirtumas – minkšta kremzlė einanti per jos vidurį. Dėl to troškinant šis patiekalas įgauna puikų ir išskirtinį skonį.

Jautienos kulniukas

Jautiena – išskirtinio skonio mėsa, kurioje gausu vitaminų ir naudingų medžiagų, tačiau jos mes valgome gerokai per mažai.

Jautienos kumpis

Jautienos kumpis geriausiai tinka guliašui arba troškinimui. Kepti jautienos kumpio jokiu būdu nerekomenduojama, nes tada mėsa išdžiūva ir būna kieta.

Jautienos nugarinė

Jautienos nugarinė – jaučio dalis gaunama iš jo nugaros. Nugarinė susideda iš kelių dalių, tačiau visas jas rekomenduojama kepti. Nugarinė puikiai tinka ir didkepsniui, tada jos nereikia pjaustyti taip smulkiai.

Jautienos šonkauliukai

Jautienos šonkauliukai - apatinė priekinė krūtinės ląstos dalis. Šonkauliai puikiai tinka troškinimui arba barbekiu. Jautienos šonkauliai yra dideli ir mėsingi.

Kiaulienos faršas

Kiaulienos faršas atšaldytas, supakuotas vakuume.

Sudėtis:

Kauliena 73%, riebi kiauliena 25%, druska 2%, pipirai.

Kiaulienos kulniukas

Kiauliena kulnas tinka ne tik kepti, virti, bet ir rūkyti. Kulne yra daug mėsos, todėl tinka daryti vyniotiniams, šaltienai ar kitiems gaminiams.

Kiaulienos kumpis

Kiaulienos kumpis – raumenys, atskirti nuo dubens kryžkaulio ir šlaunies kaulų bei raumenų ir jungiamojo audinio, esančio prie blauzdikaulio. Iš kumpio gaminami šašlykai, guliašas, taip pat jis dedamas gaminant įvairias dešras, vyniotinius.

Kiaulienos šoninė

Kiaulienos šoninė – raumenys su šonkauliais, pasilikusiais po nugarinės atskyrimo be krūtinkaulio. Iš jos gaminama kepti arba karšto ir šalto rūkymo gaminiai, mėsos vyniotiniai.

Kiaulienos sprandinė

Kiaulienos sprandinė – raumenys iš pomentės dalies, esantys prie kaulo krūtinkaulio slankstelių ir viršutinio šonkaulio pusės. Iš sprandinės gaminami šašlykai, kepsniai, tinka troškinimui.