Jautienos kauliukai yra idealus pasirinkimas troškiniui, sriubai ar šiupiniui. Jautiena – išskirtinio skonio mėsa, kurioje gausu vitaminų ir naudingų medžiagų, tačiau jos mes valgome gerokai per mažai.
Jautienos kryžmė savo savybėmis panaši į kumpį, esminis skirtumas – minkšta kremzlė einanti per jos vidurį. Dėl to troškinant šis patiekalas įgauna puikų ir išskirtinį skonį.
Jautienos nugarinė – jaučio dalis gaunama iš jo nugaros. Nugarinė susideda iš kelių dalių, tačiau visas jas rekomenduojama kepti. Nugarinė puikiai tinka ir didkepsniui, tada jos nereikia pjaustyti taip smulkiai.
Jautienos šonkauliukai - apatinė priekinė krūtinės ląstos dalis. Šonkauliai puikiai tinka troškinimui arba barbekiu. Jautienos šonkauliai yra dideli ir mėsingi.
Kiaulienos kumpis – raumenys, atskirti nuo dubens kryžkaulio ir šlaunies kaulų bei raumenų ir jungiamojo audinio, esančio prie blauzdikaulio. Iš kumpio gaminami šašlykai, guliašas, taip pat jis dedamas gaminant įvairias dešras, vyniotinius.
Kiaulienos šoninė – raumenys su šonkauliais, pasilikusiais po nugarinės atskyrimo be krūtinkaulio. Iš jos gaminama kepti arba karšto ir šalto rūkymo gaminiai, mėsos vyniotiniai.
Kiaulienos sprandinė – raumenys iš pomentės dalies, esantys prie kaulo krūtinkaulio slankstelių ir viršutinio šonkaulio pusės. Iš sprandinės gaminami šašlykai, kepsniai, tinka troškinimui.